23 Eylül 2020 Çarşamba

Bir Soru-Bir Cevap 2

 Düşen bir asansörde zıplamak, kurtulmaya yardımcı olur mu?  

Bir asansör düştüğünde, doğru zamanda zıplamak bile o yolcuyu kurtaramaz.  Çünkü ; İnsan asansörde serbest düşüşte olur.  Asansör on metre yükseklikten düşerse, yerden kalkmak için 50 km / s hızla zıplamamız gerekir.  Ancak, zıplarken insanlar maalesef yalnızca 5 km / s hıza ulaşabilirler.


Her gün aklımızdan kaç tane düşünce geçiyor?  

Günde ortalama 60.000-70.000 düşünce aklımızdan geçer.  Çoğu sadece geçici ve tesadüfi düşüncelerdir.  Bununla birlikte, yalnızca% 3'ü olumlu, moral verici ve yaratıcı düşüncelerdir.


Yabancı bir yerde gerçekten daha mı kötü uyuyoruz?  

Evet, yabancı yerlerde daha az, derin uyuruz.  Bunun nedeni, özellikle ilk gece, beynin yabancı ortamda daha tetikte kalmasıdır.  Bu, bir tehdit olduğunda daha hızlı tepki vermemizi sağlar.


En büyük iklim öldürücü yiyecekler hangileridir?  

İklime en çok zarar veren tereyağıdır.  Bir kilogram tereyağı üretmek için, öteki besinlerin 24 kilograma kadar eşdeğerinde CO2 salınmalıdır.  En zararlı yiyecekler arasında ikinci sırada, bir kilogram sığır eti için 13 kilogram eşdeğerinde CO2 salınımı ile sığır eti gelmektedir.


Neden kötü niyetten zevk alınır?  

Bir araştırmaya göre, kötü niyetten zevk alan kişilerde beynin ödül merkezi harekete geçiyor.  Bunun nedeni, toplumun aksiliklerde yüksek bir düzeye gelmesi, bu kişilerde psikolojik bir rahatlama sağlıyor.  Ek olarak, belirli insanlara karşı kişisel nefret de kötü niyetli olmada rol oynayabiliyor.


Yeni kıyafetleri giymeden önce yıkamalı mıyız?  

Giysilerin üretimi ve taşınması sırasında tekstil ürünleri kimyasallarla işlemden geçirilir.  Bu nedenle her şey ilk kez giyilmeden önce yıkanmalıdır.  Bu, dar giysiler ve iç çamaşırlarda özellikle önemlidir.  Ek olarak, yıkama alerjik reaksiyonları ve deri döküntülerini önleyebilir.


Otomobil lastikleri neden siyahtır?  

Otomobil lastikleri siyahtır çünkü üretim sırasında bunlara karbon siyahı eklenir.  Karbon siyahı lastiğe doğru sertlik ve aşınma direnci sağladığından bu işlem oldukça gereklidir.  Ayrıca, açık renkli lastikler olsaydı bile kullanışlı olmayacaktı, çünkü yol kirleri onları hızla çirkin görünümlü bir hale getirecekti.


Yaşlılıkta tad duyumuzu kaybeder miyiz ?  

Evet, yaşla birlikte dilimizdeki tat tomurcuklarının sayısı azalır.  Tad reseptörlerinde de değişiklikler olur.  Dolayısıyla, yaşlılıkta tatlı, ekşi, acı veya tuzlu tatların daha güçlü algılanması için daha yoğun bir tadın olması gereklidir.


Grip Erkeklerde Gerçekten O Kadar Ağır mı Geçer?  

Gripten etkilenen erkeklerde öksürük ve burun akıntısı gibi semptomlara aşırı duyarlıdır.  Erkekler aslında gripten kadınlardan daha fazla acı çekerler. Çünkü; Kadınlık hormonu östrojen influenza virüslerine karşı daha iyi koruduğu ve böylece virüsler daha yavaş çoğalabildiği için, kadının bağışıklık sistemi daha savunmacı tepki verir.


Avrupa’ya önce turuncu meyve mi yoksa turuncu renk mi geldi?  

Turuncu, Avrupa'da bir renk olarak bilinmezdi.  Doğal olarak meydana gelmediğinden ve insanlar tarafından da bilinmemesinden dolayı nadiren resimlerde ya da giysi rengi olarak gösterildi.  Turuncu meyvenin 15. yüzyılda Hindistan'dan Avrupa'ya taşınmasından sonra renk ortaya çıktı.  Yani önce meyve geldi.


Çeviri: İnanç Kaya 

Kaynak:Wissenaktuell

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Venüs'te Yaşam İzleri Bulundu

  Venüs'te Yaşam İzleri Bulundu 450 dereceden fazla sıcaklığı bulunan, güneş sisteminin yaşama en düşman gezegeni Venüs`te, nasıl olurda...