23 Eylül 2020 Çarşamba

Bir Soru-Bir Cevap 3

 Dünyanın en soğuk yerleşim yeri neresidir?  Yeryüzündeki en soğuk yerleşim yeri Rusya'daki Oymyakon köyüdür.  Kışın ortalama sıcaklık eksi 50 ° C'dir.  Dışarıda birkaç dakika sonra donma riski çok yüksektir.  Sakinlere soğukla ​​nasıl başa çıktıkları sorulduğunda, "Russki chai" cevabını verdiler.  Bu onların içtiği votkanın adı. 🙂


Almanya'da göçmen kökenli kaç kişi yaşıyor?  

Almanya'da 20,8 milyon kişi ile toplam nüfusun yaklaşık % 25,5'i göçmen geçmişine sahiptir.  Dolayısıyla her dört kişiden biri göçmen kökenli.


Kadınlar neden erkeklerden daha fazla üşüyor?  

Bir yandan soğuğa ve diğer dış etkenlere karşı koruyan epidermis, kadınlarda erkeklere göre% 15 civarında daha incedir.  Öte yandan, erkekler genellikle ısı üreten ve bunu vücuda dağıtan daha yüksek oranda kaslara sahiptir.


Hapşırmasıyı engellemek sağlıksız mı?  

Hapşırmasıyı bastırmak sağlıksızdır ve hatta çok tehlikeli olabilir. Hapşırma aynı zamanda yabancı cisimleri ve kir parçacıklarını vücuttan uzaklaştırma işlevine de sahiptir, bu yüzden bastırılmamalıdır.


Bir kadının kaç çift ayakkabısı vardır?  

Bir ankete göre, Almanya'da bir kadının ortalama 20,4 çift ayakkabısı var.  Erkekler ise ortalama 10,2 çift ayakkabısına sahiptir.


Neden birçok Asyalı'nın çekik gözleri vardır?  

Bu muhtemelen Asyalıların gözlerinin şeklinin bin yıl boyunca dış çevresel etkilere adapte olmuş olmasından kaynaklanmaktadır.  Kum fırtınaları sırasında, daha küçük olan göz açıklığı, kumun gözlere girmesine izin vermez.  Ayrıca buz veya karda daha küçük olan göz açıklığı, buz ve karı çok daha güçlü yansıttığı için güneş ışığından korur.


Dünya ne zaman yok olacak?  

Bilimsel araştırmalara göre, 2290'da dünyanın sonunun % 50 şansı var.  Bilim adamları dünyanın % 95 olasılıkla 2710'da biteceğini bile tahmin ediyor.  Dünyayı yok edecek nedenler insanlar ve ilerleme dürtüleridir.


Doğal sarışınlık ölüyor mu?  

Evet, doğal sarı saçlar kritik derecede tehlike altındadır.  İskandinavya ve Kuzey Avrupa'dan gelen sarışın nüfusu, diğer bölgelerden siyah saçlı insanlarla giderek daha fazla karışıyor.  Koyu renkli saçlar için genetik olarak baskındır ve sarı saça üstün gelir. Böylelikle doğal sarı saç giderek azalıyor.


Artık yıllar ne işe yarar?  

Bir yıl, dünyanın güneşin etrafında döndüğü zamandır.  Halbuki dünyanın yörünge için tam olarak 365 gün, 5 saat, 48 dakika ve 46 saniyeye ihtiyacı var.  Takvim yalnızca tam günler içerebileceğinden, takvim yılı neredeyse 6 saat erken başlar.  600 yıl sonra Temmuz'da kış olur.  Takvimin her zaman dünyanın hareketine karşılık gelmesi için, yıl her dört yılda bir gün uzatılır.


Çeviri : İnanç Kaya 

Kaynak: Wissenaktuell naktuell

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Venüs'te Yaşam İzleri Bulundu

  Venüs'te Yaşam İzleri Bulundu 450 dereceden fazla sıcaklığı bulunan, güneş sisteminin yaşama en düşman gezegeni Venüs`te, nasıl olurda...