1 Temmuz 2021 Perşembe

Dev Bir Kuyruklu Yıldız Güneş Sistemine Doğru Uçuyor

Görünüşe göre büyük bir kuyruklu yıldız güneş sistemine doğru ilerliyor. 2031 yılında ise Satürn'ün yörüngesine ulaşması bekleniyor. Philadelphia'daki Pennsylvania Üniversitesi'nden Pedro Bernardinelli ve Gary Bernstein, Karanlık Enerji Araştırması kayıtlarında bu gök cismini keşfetti.


İki gökbilimci henüz bulgularını bilimsel bir dergide yayınlamadı. Şimdiye kadar, keşiflerine ilişkin veriler Uluslararası Astronomi Birliği'nin Küçük Gezegen Merkezi'nde mevcuttur.


Yaklaşık 160 kilometre çapındaki kuyruklu yıldızın adı 2014 UN271. Karanlık Enerji Araştırması görüntülerinde göründüğü en erken tarihe göre hesaplamalar seçildi. Bu uluslararası sistematik gökyüzü araştırmasının bir parçası olarak, nesne 2014 ve 2018 yılları arasında kaydedilmişti.


Belfast'taki Queen's Üniversitesi'nden gökbilimci Megan Schwamb'a göre, veriler kuyruklu yıldızın yaklaşık 160 kilometrelik bir çapa sahip olabileceğini gösteriyor. Bu, varsayım kuyruklu yıldızın mutlak parlaklığından kaynaklanıyor. 


Ne kadar devasa bir kuyruklu yıldız olduğunu anlayabilmek için bir karşılaştırma yaparsak: Halley Kuyruklu Yıldızı'nın çekirdeği yaklaşık on bir kilometre idi, 1997'de gökyüzünü süsleyen Hale-Bopp Kuyruklu Yıldızı ise yaklaşık 60 kilometreydi.


Çeviri :İnanç Kaya 

Kaynak : https://m.focus.de/wissen/extrasolares-objekt-gigantischer-komet-auf-kurs-ins-sonnensystem_id_13426846.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Venüs'te Yaşam İzleri Bulundu

  Venüs'te Yaşam İzleri Bulundu 450 dereceden fazla sıcaklığı bulunan, güneş sisteminin yaşama en düşman gezegeni Venüs`te, nasıl olurda...