1 Temmuz 2021 Perşembe

Dünya, 5000 Yıldır, Uzaydaki 1.715 Yakın Yıldız Tarafından Görülüyor

Bu görülebilen mesafedeki alanda en az 29, yaşanabilirlik potansiyeline sahip ötegezegen var. Bu veriler, yeni bir ABD araştırmasının sonucudur. Dolayısıyla hakikaten Uzaylılar bizi uzun süredir izliyor olabilir.


Dış gezegen Dünya, evrenin bir yerinde zaten keşfedildi mi?


Ünlü İngiliz fizikçi Stephen Hawking bir keresinde insanlığın sessiz kalması gerektiği konusunda uyarmıştı. Aksi takdirde, uzaylılar bizi rekabet edecekleri, tehdit oluşturan birileri olarak görebilirler. Ama insanlık hiçbir şekilde sessiz kalmadı. Aksine. Hollywood'un "gör ve görül" sloganına uygun olarak ABD, son birkaç on yılda evrende yol alan dünya dışı varlıklar için mesajlar içeren birkaç uzay sondası bile gönderdi. 


ABD'li bilim adamları tarafından yapılan yeni bir araştırma, dünyanın son 5.000 yılda 300 ışıkyılı yarıçapındaki, astronomik standartlara yakın, 1.715 yıldız tarafından görülebildiğini gösteriyor. Elbette, bir yıldız bir uzaylı yapmaz. Çünkü, bilindiği gibi, sıcak gaz ve plazmadan oluşan kendi kendine ışık saçan gök cisimlerinde yaşam olamaz.


EN AZ 29 YAŞANABİLİR GEZEGEN


Ancak Cornell Üniversitesi'ndeki Carl Sagan Enstitüsü'nden astrofizikçiler Lisa Kaltenegger ve Amerikan Doğa Tarihi Müzesi'nden Jaqueline Faherty de "Nature" dergisinde yayınlanan çalışmalarında, bu yörüngelerde dönen ötegezegenler arasında potansiyel olarak en az 29 tane yaşanabilir gezegenlerin olduğu sonucuna varıyorlar. Yıldızlar yaşanabilir dünyalardan, uzaylılar hem dünyayı görebiliyor hem de biz insanlar tarafından üretilen radyo dalgalarını alabiliyorlar.


Kaltenegger ve Faherty'nin çalışmaları, dünyadaki yaşamımızın kanıtlarının dünya dışı medeniyetler tarafından keşfedilebileceğini öne sürüyor. Tabii gözlemcilerin bizimkine benzer hatta bizimkilerden daha iyi astronomi aletlerine sahip olmaları şartıyla. Uzaylılar, Dünya'daki astronomların kullandıklarına benzer yöntemler kullanabilirler. Örneğin, yabancı dünyaları takip etmenin bir yöntemi, ötegezegenlerin bir yıldızın yörüngesini geçtiğine dair işaretler aramaktır. Dünya, bu yöntem kullanılarak diğer ötegezegenlerden de keşfedilebilinir. 


Yakındaki yıldızların Dünya'yı, Güneş'in etrafından geçerken "görebildiği" alan zaten keşfedilmişti. Ancak önceki çalışmalar, bakış açılarının zaman içinde değiştiğini hesaba katmamıştı. Kaltenegger ve Faherty, güneşin yaklaşık 300 ışıkyılı içindeki astronomik nesneleri içeren Gaia veritabanını kullanarak bu bakış açısının zaman içinde nasıl değiştiğini araştırdı.


75 YILDIZ RADYO DALGALARIMIZI ALABİLİR


Astrofizikçiler, yaklaşık 5.000 yıl önce erken insan uygarlığının gelişmesinden bu yana, 1.715 yıldızın dünyayı "görmek" için doğru konumda olduğunu belirlediler. Buna ek olarak, 319 yıldız daha önümüzdeki 5.000 yıl içinde böyle bir konuma gelecektir. Buna ek olarak, 100 ışıkyılı uzaklıkta bulunan 75 yıldız, menzilleri dahilinde insan yapımı radyo dalgalarının alınabileceği kadar Dünyaya yakın.


YEDİ YILDIZ ÖTEGEZEGEN KONAKLARI OLARAK BİLİNİR


Geçmişte, şimdi ve gelecekte dünyanın görülebildiği bölgede yer alan yedi yıldız, bilinen ötegezegenlere ev sahipliği yapmaktadır. Örneğin, Dünya büyüklüğünde yedi gezegene ev sahipliği yapan Trappist-1 sistemi , bu bölgeye 1.642 yıl içinde girecek ve 2.371 yıl orada kalacaktır.Bu iki çalışmanın yazarı, güneşten geçerken dünyayı görebilecekleri bir bakış açısına sahip yıldızların, potansiyel olarak yaşanabilir gezegenlerin araştırılması için ana hedefler olabileceği sonucunu çıkardıklarını açıkladı. .


Çeviri :İnanç Kaya 

Kaynak : https://www.mdr.de/wissen/alien-exoplanet-erde-vom-weltraum-aus-gesehen-100.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Venüs'te Yaşam İzleri Bulundu

  Venüs'te Yaşam İzleri Bulundu 450 dereceden fazla sıcaklığı bulunan, güneş sisteminin yaşama en düşman gezegeni Venüs`te, nasıl olurda...