20 Eylül 2020 Pazar

Doktorlar Ne Biliyor 44

 Nobel Ödülü kazanmak için parlak fikirler kadar uzun bir ömür de önemlidir.  Albert Einstein, Nobel Ödülü için 16 yıl beklemek zorunda kaldı. Frederick Reines, nötrinonun keşfinden 38 yıl sonra ödül aldı ve Ernst Ruska, elektron mikroskobunun icadı için Nobel Ödülü'nü almadan önce 53 yıl beklemek zorunda kaldı.


Bilinen 251 baş ağrısı türü vardır.  Bununla birlikte, etkilenenlerin yaklaşık% 90'ı 3 tip baş ağrısından sadece birinden muzdariptir: gerilim tipi baş ağrısı, migren, ikisinin kombinasyonu veya küme tipi baş ağrısı.


On saniyelik bir öpüşmede partnerimizle yaklaşık 80 milyon bakteri alışverişinde bulunuyoruz.  Eğer partnerimiz devamlı aynı insan ise ağız mikroflorasının bileşimi * düzenli öpüşmeden sonra ayarlanır.


Araştırmacılar bilgisayarda Venüs atmosferini simüle ettiler, ancak simülasyon Venüs’te bulunan yüksek konsantrasyonlardaki gazın oluşumunu açıklayamadı.


Asya sansarının idrarı patlamış mısır gibi kokuyor.  Çünkü : Karakteristik kokusu 2-asetil ile 1-pirolin maddesidir. Bu madde, hem patlamış mısır hem de hayvanın idrarında bulunur.


Çeviri: İnanç Kaya 

Kaynak: Doktorwissenschaft

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Venüs'te Yaşam İzleri Bulundu

  Venüs'te Yaşam İzleri Bulundu 450 dereceden fazla sıcaklığı bulunan, güneş sisteminin yaşama en düşman gezegeni Venüs`te, nasıl olurda...