20 Eylül 2020 Pazar

Doktorlar Ne Biliyor 43

 Halka şeklinde gezegenlerin olması fiziksel olarak mümkündür.  İki kayalık gezegen çarpıştığında, bir halka enkazı bulutu oluşturabilirler.


Neuralink şirketi, son derece ince, esnek elektrotlar kullanarak beyni hem uyarabilen hem de aktivitesini kaydedebilen beyin-bilgisayar arayüzleri oluşturuyor.  Gelecekte bu, akıllı telefonları ve bilgisayarları saf düşünce gücüyle kontrol etmeyi mümkün kılacak.


Bir kimya öğretmeni, gıda ve diğer ürünlerdeki "kimyasal içermez" yazan ürünlerin yalan etiketlerinden ve kimyayı halka “öcüymüş “ gibi gösterilmesinden o kadar rahatsız oldu ki, doğal, işlenmemiş bir muzun kimyasal bileşenlerini listeledi: 

SU (% 75),  ŞEKER (% 12) (GLUKOZ (% 48), FRUKTOZ (% 40), SUCROSE (% 2), MALTOSE (<% 1)), NİŞASTA (% 5), FİBER E340 (% 3), AMİNO ASİTLER (<  % 1) (GLUTAMİK ASİT (% 19), ASPARAGİK ASİT (% 16), HİSTİDİN (% 11), LEUCINE (% 7), LİSİN (% 5), FENİLALANİN (% 4), ARJİNİN (% 4), VALİN (% 4)  ), ALANİN (% 4), SERİN (% 4), GLİSİN (% 3), TREONİN (% 3), İZO-LEUCINE (% 3), PROLİN (% 3), TPTOPAN (% 1), KİSTİN (% 1)  ), TİROSİN (% 1), METİONİN (% 1)), YAĞ ASİTLERİ (% 1) (PALMİTİK ASİT (% 30), OMEGA-6 YAĞ ASİTİ: LINOLİK ASİT (% 14), OMEGA-3 YAĞ ASİT: LINOLİK ASİT (8  %), OLEDİK ASİT (% 7), PALMİTOLİK ASİT (% 3), STEARİK ASİT (% 2), LAURİK ASİT (% 1), MİRİSTİK ASİT (% 1), KAPRİK ASİT (<% 1)), KÜL (<% 1),  FİTOSTEROLLER, E515, OKSALİK ASİT, E300, E306 (TOKOFEROL), FİLOKİNON, TİAMİN, F  ARB MADDELERİ (SARI-TURUNCU 101 (RİBOFLAVİN), SARI-KAHVERENGİ 160A), LEZZETLER (3-METİL-BÜTİL ASETAT, 2-METİLBÜTİL ASETAT, 2-METİLBÜTİL ASETAT, 2-METİLPROPAN-1-OLİL, 2-METİLPROPAN-2-HİTİLPROPAN-2-HİTİKS-3-HİDROKSİ  ETİL BÜTANOAT, PENTİL ASETAT), 1510, DOĞAL YETİŞTİRİCİ (ETEN GAZ).


Cildimizin dış hücre tabakası suyun geçmesine izin vermez, bu yüzden insanlar pratik olarak su geçirmezdir.  Öte yandan kurbağalar suyu derilerinden emerler ve bu nedenle içmeleri bile gerekmez.


Taze biçilmiş çimin hoş kokusu aslında çimlerin yardım çağrısıdır. Çim dokusu hasar gördüğünde, yırtıcıları uzak tutan ve avcılarla savaşması gereken böcekleri çeken cis-3-heksenol kokusu oluşturur.


İnsanlar Eucarya alanına, hayvanlar alemine, kordalılar kabilesine, omurgalılar alt kabilesine, memeliler sınıfına, usta hayvanlar sınıfına, hominid ailesine, Homo cinsine ve Sapiens türüne aittir.


Çeviri: İnanç Kaya 

Kaynak: Doktorwissenschaft

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Venüs'te Yaşam İzleri Bulundu

  Venüs'te Yaşam İzleri Bulundu 450 dereceden fazla sıcaklığı bulunan, güneş sisteminin yaşama en düşman gezegeni Venüs`te, nasıl olurda...