20 Eylül 2020 Pazar

Doktorlar Ne Biliyor 36

 Teorik olarak, bir kişi tam dünyanın merkezinde durduğunda ağırlıksız olacaktır. Çünkü ; Bu noktada çekim her yönden eşit derecede güçlü olacağı için çekim gücünün toplamı sıfırlanacaktır.


Vücudumuzda vücut hücreleri kadar bakteri vardır. Bu da yaklaşık 40 trilyon’dur.


Dünyadaki en uzun süredir devam eden laboratuvar deneyi, adım düşürme deneyi, 1930'dan beri yürütülüyor. Deney, bir hunideki son derece sert maddeden oluşan ziftinin akışkanlığını inceliyor. Deneyin başlangıcından bu yana sadece 9 damla kaydedildi. Deney o kadar uzun ve yavaş ilerliyor ki, deneyden sorumlu kişi, tek bir düşüş göremeden öldü.


Satış rakamlarına göre, Almanlar arasında en popüler ilaç ibuprofen, onu yakından takip eden ikinci ilaç ise, etken maddesi ksilometazolin olan burun spreyi . Ayrıca, 2017 yılında Almanya'da toplam 1.48 milyar paket ilaç satıldı.


Cesetler nasıl korunur?  

Cesetler ve diğer biyolojik numuneler, az miktarda metanol ilavesiyle kimyasal formaldehit içinde korunur.


Konumunuzu www.spotthestation.nasa.gov/ adresinden girin ve ISS'nin (Uluslararası Uzay İstasyonu’nun) sizin olduğunuz yerin üzerinizden ne zaman geçeceğini öğrenin. 


Siyah panter, ayrı bir hayvan türü değildir. Fazlaca melanizm sergileyen bir leopar veya jaguardır.  Koyu melanin pigmenti eumelaninin genetik olarak belirlenmiş artan oluşumu onu farklı kılarak, görünüşünü siyaha çeviriyor.


Kuzey ve Baltık Denizlerinde, ikinci Dünya savaşından kalma yaklaşık 1.9 milyon ton mühimmat var.  Bunların bazıları savaşlardan sonra oraya atıldı ve bazıları da mühimmat taşıyan uçakların kıyıya yakın bölgeleri kaçırmasıyla denize düşen mühimmatlardır. Hâlâ bu mühimmatlardan kaynaklanan iki büyük tehlike vardır : 

1. Yıllar sonra bile, fünyeler patlayabilir ve bombaları patlatabilir.  

2. Bombaların koruyucu kılıfları aşınırsa bazı zehirli ve yanıcı maddeler açığa çıkabilir.


Almanya, Bremen'de 146 metre yüksekliğinde fizik deneyi için kullanılan bir kule var. Uluslararası adı, “Bremen düşme kulesi” Kule, ağırlıksızlıkla ve yer çekimi ile ilgili deneyler yapmak için dünyadaki bütün bilim insanları tarafından kullanılmaktadır. İncelenecek bir nesneyi kulenin tepesinden düşürerek deneyler yapmaktadırlar.


Almanya'daki en zehirli bitki mavi keşiş otudur.  Yetişkinlerde zehirli akonitinin öldürücü dozu 2 ila 6 mg'dır. Bir yaprak bile bu dozu içerebilir.  Zehir solunum kaslarını felç eder ve panzehiri yoktur.


Çeviri: İnanç Kaya 

Kaynak: Doktorwissenschaft

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Venüs'te Yaşam İzleri Bulundu

  Venüs'te Yaşam İzleri Bulundu 450 dereceden fazla sıcaklığı bulunan, güneş sisteminin yaşama en düşman gezegeni Venüs`te, nasıl olurda...