23 Eylül 2020 Çarşamba

Bir Soru-Bir Cevap 6

 Arkadaşlar neden bu kadar önemli?  

İyi arkadaşlıklar refahı artırır.  Hatta kardiyovasküler hastalık ve depresyon riskini azaltırlar.  Arkadaşlar ayrıca çevrelerindeki stres hormonu kortizolün salınımını da engelleyerek stresi ve kaygıyı azaltır.  Ek olarak, etrafınız iyi arkadaşlarla çevriliyken ortalama yaşam süresiniz artar.



Kale ve şato arasındaki fark nedir?  

Kaleler, esas olarak 6. ve 15. yüzyıllar arasında savunma amacıyla inşa edilmişlerdir, bu nedenle büyük yapılarla karakterize edilirler.  Bu yüzden pragmatik bir bakış açısıyla döşenmişlerdi ve son derece kalın duvarları vardı.  15. yüzyılda başlayan şatolar muhteşem bir şekilde tasarlandı ve çoğunlukla temsil amaçlı kullanıldı, bu yüzden çok lüks mobilyaları ve bahçeleri bulunur.



Ortalama olarak kaç arkadaşımız var? 

 Ortalama olarak, bir insanın gerçekten iyi ve gerçek üç arkadaşı vardır.  Ayrıca yaklaşık on iki normal arkadaşlığı sürdürür.  Bunlar genellikle doğum günü için davet ettiğimiz ve hakkınızda biraz daha fazla şey bilen kişilerdir.


Benzin istasyonunda cep telefonu neden yasak?  

Benzin pompalarındaki yasak işaretleri genellikle insanlara cep telefonlarının yasak olduğunu hatırlatır.  Bunun nedeni cep telefonunun pilidir.  Cep telefonu düşerse ve pil yerinden çıkarsa kıvılcımlar oluşabilir ve dökülen benzini tutuşturabilir.  Bununla birlikte, daha yeni cep telefonlarındaki piller genellikle kalıcı olarak yerleştirilmiştir, bu nedenle risk çok düşüktür.


Dünyanın yüzde kaçı su ile kaplıdır?

  Toplamda, dünya yüzeyinin yalnızca% 29'u kara tarafından kaplanmaktadır.  Buna karşılık, dünya yüzeyinin% 71'i su ile kaplıdır.  Bunun% 97,4'ü tuzlu su,% 2,6'sı buz ve kar ve yalnızca% 0,3'ü tatlı sudur.



Neden tüm gezegenler yuvarlaktır?  

Yuvarlak şeklin nedeni yerçekimidir.  Gezegenlerimiz birçok küçük parçanın çarpışmasıyla oluştu.  Belli bir boyuttan itibaren tüm kütleler yoğun bir şekilde bir cismin merkezine çekilir.  Yerçekimi o zaman sadece daha fazla parça çekmekle kalmaz, aynı zamanda  kendi merkezindeki çekiş gücünü de artırır.  Gezegenler giderek daha yuvarlak bir şekle bürünür. Dolayısıyla, artan yerçekimi nedeniyle çıkıntılar artık tutunamaz hale gelir.


Teofilin performansınızı artırabilir mi?  

Teofilin, çok sayıda performans artırıcı özelliğe sahip olduğu için doğal ve işlevsel bir gıda olarak kabul edilir.  



Neden hayvanların kuyrukları var ve insanların yok?  

Kuyruk birçok hayvan için çok önemlidir.  Örneğin inekler onu sinek çırpma teli, bazı maymunlar tırmanma için yardımcı bir uzuv, tilkiler ısınma ve köpekleri iletişim için kullanır.  İnsanlar, goriller ve diğer bazı hayvanlar ise iletişim ve denge için ihtiyaç duymadıkları için kuyrukları yoktur.  İhtiyaç olmadığı için, insanda kuyruk, evriminde azaldı.


Elma çekirdeği gerçekten zehirli mi?

  Sıklıkla elma çekirdeklerinin zehirli hidrojen siyanür içerdiği söylenir.  Aslında, insan elma çekirdeklerini vücutta hidrojen siyanüre dönüştürülen Amigdalin’e sahiptir .  Bununla birlikte, amigdalin miktarı o kadar azdır ki vücuda zarar vermez.  Zehirlenmeye yol açabilmeleri için büyük miktarlarda elma çekirdeğini çiğnemek gerekir.


Çeviri:İnanç Kaya 

Kaynak: Wissenaktuell

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Venüs'te Yaşam İzleri Bulundu

  Venüs'te Yaşam İzleri Bulundu 450 dereceden fazla sıcaklığı bulunan, güneş sisteminin yaşama en düşman gezegeni Venüs`te, nasıl olurda...