23 Eylül 2020 Çarşamba

Bir Soru-Bir Cevap 7

 Kan kırmızı iken damarlar neden mavidir?  

Kanımızın kırmızı rengine rağmen damarlar mavi görünür.  Gün ışığı ciltte yarım milimetreden daha derine ulaşır.  Işık bir damara çarparsa, uzun dalgalı kırmızı ışığın bir kısmı kan tarafından emilirken, kısa dalgalı mavi ışık yansıtılır ve ardından gözlerimiz tarafından emilir.  Bu, damarların gözümüze mavimsi görünmesini sağlar.


Plastik tabaklar neden bulaşık makinesinde kurumuyor?  

Plastik tabakların genellikle bulaşık makinesinden sonra kurutulması gerekir.  Bunun nedeni, plastiğin düşük iletkenliğe sahip olması ve son durulama işlemi sırasında ısıyı emememesidir.  Bu, plastiğin üzerinde birkaç damla su bırakır.  Cam veya porselen ise iletkenliklerinden dolayı ısıyı emebilir.  Bu, bulaşık makinesinde kuruması için sıcak yüzeyinde buharlaşmasına neden olur.


Bir ilaç vücutta nerede çalışması gerektiğini nasıl bilir?  

Çoğu ilaç, bağırsak duvarından emilip kan aracılıyla vücuda dağıtmadan önce bağırsaklara girer.  İlaçlar daha sonra uygun reseptörler üzerinde çalışır.  Bununla birlikte, her reseptör birkaç hücre tipinde bulunur.  İlaçlar bu nedenle tam olarak nerede çalışacaklarını bilemezler.  Onun içinde yan etkileri de vardır.  Bazende iki farklı yerdeki ağrıyı dindirebilir. Örneğin bir baş ağrısı hapı uzuvlardaki ağrıyı da hafifletebilir .


Gerçekten beynimizin sadece yüzde onunu mu kullanıyoruz?  

Hayır, beynimizin sadece yüzde onunu kullanmıyoruz.  Hepsi aynı anda olmasa bile muhtemelen yüzde yüz kullanıyoruz.  Beynin yalnızca belirli bir görev için ihtiyaç duyduğumuz kısımlarını kullanırız.  Beynin tüm kısımları her zaman meşgul olsaydı, artık hiçbir şeye konsantre olamazdık ve kendimizi kontrol edemezdik.


Yılda kaç çift boşandı?  

2019'da Almanya'da yaklaşık 148.000 boşanma oldu.  Aynı yıl yaklaşık 416.000 yeni evlilik yapıldı.  Dolayısıyla boşanma oranı% 35 civarındadır.  Yani her yeni evlilik için 0.35 boşanma olasılığı vardır.


Batık gemiler denizler için bir sorun mu? 

 Gemi enkazları, daha önceki kültürler hakkında fikir verir.  Bununla birlikte, okyanus tabanını aşındırıp daha sonra petrol veya diğer toksik maddeler salgılarlarsa büyük bir sorun olabilirler.  İkinci Dünya Savaşı'nın bazı enkazları o kadar dengesiz hale geldi ki, en ufak bir sarsıntı gemilerin çeliğini kırmaya yetebilir.  Bugünlerde gemiler battığında, petrol genellikle hemen dışarı pompalanır.  Ancak bu, 70 yıl önceki enkazlarda nadiren oluyordu.


Günde kaç meyve ve sebze yemelisiniz? 

 DGE, her gün yaklaşık beş porsiyon be her porsiyonda 130 gram yemenizi önerir.  Toplam 650 gramdır. Bunun 250 gramı meyve ve 400 gramı sebze olmalıdır.  



Dişlerinizi kahvaltıdan önce mi yoksa sonra mı fırçalamalısınız? 

Her öğün dişlere yaklaşık 30 dakika süren bir asit saldırısıdır.  Bu dönemde fırçalarsanız dişlerinize zarar verebilir.  Bu nedenle kahvaltıdan önce dişlerinizi fırçalamalısınız.  Özellikle diş macununun içindeki mineraller diş minesini güçlendirdiği ve böylece asit saldırısına karşı koruma sağladığı için yemek öncesi fırçalama en doğru olandır.


Kadın ve erkeklerin en yaygın yalanları nelerdir?  

Erkeklerden gelen en yaygın yalan "neredeyse hiçbir şey içmedim" dir.  Kadınlar için ise en yaygın yalan "Her şey yolunda, iyiyim" dir.


Çeviri : İnanç Kaya 

Kaynak: Wissenaktuell

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Venüs'te Yaşam İzleri Bulundu

  Venüs'te Yaşam İzleri Bulundu 450 dereceden fazla sıcaklığı bulunan, güneş sisteminin yaşama en düşman gezegeni Venüs`te, nasıl olurda...