23 Eylül 2020 Çarşamba

Bir Soru-Bir Cevap 5

 Örümcekler elektrikli süpürgeden dışarı çıkabilir mi?  Bir elektrikli süpürge, örümceği 140 km / saate kadar emer ve hortumun içine fırlatır.  Örümcek çok kuvvetle ve hortumun duvarlarına doğru fırlatıldığı için, genellikle elektrikli süpürge torbasında ölür.  Sadece nadir durumlarda dışarı çıkabiliyor.  Bununla birlikte, elektrikli süpürge ile çekmek yerine, hayvanı bir peçeteyle alıp dışarı çıkarmak çok daha doğa dostu bir harekettir.



Olumlu düşünmek neden bu kadar önemli?  

Önem, fiziksel düzlemde işe yaramayan evrensel çekim yasasına dayanmaktadır.  Olumlu düşünmenin olumlu deneyimleri de cezbettiğini bilinir.  Gelecek ile her zaman olumlu bir şekilde ilgilenirseniz, hedeflerinizin veya hayallerinizin gerçekleşmesi daha olasıdır.  Öte yandan, korktuğunuz şeyin başınıza gelme olasılığı daha yüksektir. 


Hangi ülke en hızlı internete sahip?  Uluslararası karşılaştırmada, Tayvan en hızlı internete sahiptir.  Bunu ikinci sırada Singapur ve üçüncü sırada İsveç izliyor.  Almanya 25. sırada.


Güneş kremine rağmen bronzlaşılır mı?  

UV ışığı, cildimize bronzluk veren melanin üretir.  Güneş kremi UV ışığını engellemez, ancak onu emer, yansıtır veya saçar.  Bu yüzden güneş kremi ile bronzlaşmaya devam ederiz. Sadece biraz daha yavaş bronzlaşırız o kadar. Güneş kremi aynı zamanda cilde nem sağlar, böylece bronzluk daha uzun süre dayanır.


Astronotlar nasıl duş alır?  

Ağırlıksızlık nedeniyle, uzaydaki su yalnızca havada yüzen küreler oluşturur.  Yani yeryüzündeki gibi bir duş mümkün değil.  Astronotlar bu nedenle genellikle kendilerini bir kullanımlık bez ve kuru şampuanla temizlerler.  Bununla birlikte, araştırmacılar şu anda su damlacıklarını özellikle vücuda yönlendirecek bir uzay duşu geliştiriyorlar.


Yazın sıcaktan dolayı sık sık kötü bir ruh hali yaşar mıyız?  

Yaz aylarında, bazı insanlar genellikle kötü bir ruh hali içindedir.  Bu genellikle kendimize olan taleplerden kaynaklanmaktadır.Yaz aylarında genellikle plaj, deniz, güneş, yüzme havuzu ve arkadaşlarla vakit geçirmek hakkında fikirlerimiz olur.  Ancak gerçekte, zamanımızın çoğunu ofiste veya okulda geçiriyoruz.  Ek olarak, ısı dolaşımı zorlar.  Bu nedenle kendinizi strese sokmamak ve yeterince içmek önemlidir.


Netflix'teki hangi filmler en başarılı? 

 Netflix'te en çok izlenen ve dolayısıyla en başarılı film 99 milyon izleyiciyle aksiyon filmi "Extraction" dır.  Bunu 89 milyon izleyiciyle "Kuş Kutusu" ve 85 milyon izleyiciyle "Spenser Gizli" izliyor.


Mevcut çekirge salgını ne kadar kötü?  

2020 yılında Doğu Afrika'da çekirge saldırısı oldu. Çöl çekirgelerinin sürüleri yüz milyonlarca hayvandan oluşmaktadır.  Sürüler 60 kilometre uzunluğunda ve 40 kilometre genişliğindedir.  Günde 150 kilometreye kadar yol alırlar ve birkaç dakika içinde tüm otlakları ve tarlaları yerler.  Kenya'da Saarland kadar büyük bir sürü gözlemlendi.  Bu durumda Birleşmiş Milletler, 25 milyona kadar insanın açlıkla tehdit edilebileceği konusunda uyardı.



Yemek yedikten sonra uzanmalı mıyız?  Vücut dik pozisyonda yemek yemek ve sindirmek için tasarlanmıştır.  Yemekten sonra uzanırsanız yavaşlar ve sindirimi zorlaştırırız.  Ayrıca gıda, mide asidi üretimini uyarır.  Bu yemek borusuna geri akabilir ve sonra mide ekşimesi yaşayabilirsiniz.  Bu nedenle, yemek yedikten biraz daha sonra oturmalı hatta yürüyüş yapmalısınız.


Çeviri:İnanç Kaya 

Kaynak:Wissenaktuell

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Venüs'te Yaşam İzleri Bulundu

  Venüs'te Yaşam İzleri Bulundu 450 dereceden fazla sıcaklığı bulunan, güneş sisteminin yaşama en düşman gezegeni Venüs`te, nasıl olurda...