23 Eylül 2020 Çarşamba

Bir Soru-Bir Cevap 4

 Telefonda konuşurken neden ileri geri yürüyoruz?  

Telefonda konuşurken, konsantrasyona yardımcı olduğu için genellikle ileri geri hareket ederiz.  Hareket bizi farklı düşüncelere götürür ve sohbette daha dinamik ve yaratıcı görünürüz.



Neden arabadaki yakıt doldurma kapağı bazen sağda, bazen solda?  

Temel olarak, otomobil üreticisinin geldiği ülkede sağdan mı yoksa soldan mı trafik olduğuna bağlıdır.  Sağdan trafik varsa, yakıt kapağı genellikle sağdadır ve bunun tersi de geçerlidir.  Bunun nedeni, acil bir durumda, benzin istasyonundan önce deponun boş olması durumunda, trafikten uzak tarafta, güvenlikli bir şekilde bidon ile yakıt ikmali yapabilmenizdir.


Sineklik neden deliklere sahiptir?  

Sineklik, delikli bir ızgaraya sahiptir, böylece hızlı bir şekilde vurulduğunda hava geçebilir.  Alan kapalı olsaydı, sinekler önceden bir cereyan hissederler ve muhtemelen kaçabilirlerdi.


Neden domatesleri buzdolabında saklamak iyi değildir?  Soğutulmuş domatesler tadı kaybeder.  Örneğin, buzdolabındaki domatesler sadece dört gün sonra aromatik maddelerinin yüzde 68'ini kaybetmektedir.  Bu nedenle, onları 12 ila 16 santigrat derece arasında gölgeli bir yerde saklamak en iyisidir.


İnsanlar en uzun hangi ülkede yaşıyor?  Hong Kong'da insanlar 84 yıllık yaşam beklentisiyle en uzun yaşayanlardır.  Bunu 83,6 yıllık yaşam beklentisi ile Japonya izliyor.  Almanya yaklaşık 81 yıllık yaşam beklentisiyle 22. sırada yer alıyor.


Erkekler alışveriş yaparken ne kadar sürede sıkılır?  

Bir araştırmaya göre, çoğu erkek 27 dakikalık alışverişten sonra sıkılıyor.  Kadınlar ise aynı mağazadan iki saate yakın alışveriş yaparken bile sorun yaşamıyor.


İnternette en çok hangi ülke sipariş veriyor?  

Yılda kişi başına ortalama 70 paket ile Çin'deki insanlar en çok çevrimiçi sipariş veriyor.  İkinci sırada kişi başına yılda 24 koli ile Almanya yer alıyor.


Güveler neden sadece geceleri aktiftir?  

Güvelerin çoğu geceleri ve şafak vakti aktiftir çünkü düşmanları ve rakipleri o aralar aktif değildir.  Güveler gündüzleri ağaç gövdelerinde , taşlarda veya yerde dinlenirler.  Kanatların koyu renginden dolayı oralarda çok iyi kamufle olurlar.


Hindistan cevizinin içindeki su neden var?  

Hindistan cevizi hurması suyu köklerden emer ve meyveye taşır.  Hindistan cevizi suyu, hindistancevizi içindeki fidenin büyümesi için ihtiyaç duyduğu birçok besini içerir.  


Çeviri:İnanç Kaya 

Kaynak:Wissenaktuell

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Venüs'te Yaşam İzleri Bulundu

  Venüs'te Yaşam İzleri Bulundu 450 dereceden fazla sıcaklığı bulunan, güneş sisteminin yaşama en düşman gezegeni Venüs`te, nasıl olurda...