1 Kasım 2017 Çarşamba

Ayın, Bilim Fotoğrafları (Ekim 2017)

1) Uzay teknolojisi: Bu oda, Norveç Noordwijk'teki ESA teknik merkezinde bulunmaktadır. Dış dünyadan radyo ve ses dalgalarını özümseyen duvarlarla kesiliyor. Bu alan evrenin sonsuzluğunu taklit eder. Burada, bilim adamları uyduların radyo frekanslarını test ediyorlar.


2)Dünya çapında bilinen en büyük midyeler. En büyük numuneler 400 kilogram ağırlığındadır ve 1,40 metre uzunluğundadır. Asya`da bulunur.


3) Sonbahar renkleri,  şarap üretim bölgesi Neustadt`ta  Weinstraße yakınlarındaki Hambach Kalesi'nde çekilmiş bir fotoğraf. Almanya


4) Köpek Ötzi: Viyana Doğal Tarih Müzesi'ndeki bilim adamları, ekim ayında diğer şeylerin yanında bu yavru mumyayı da tanıttı. Araştırmacılar, bu köpek yavrusuna ek olarak iki küçük arslan yavrusunu da tanıttı.. Hepsi 12.000 yaşında ve Sibirya'da buzullar arasında donmuş olarak bulunuyorlardı.


5) 16 Ekim 2017'de İsviçre'nin Allaman kentinde Cenevre Gölü'ne üzüm bağlarının üzerinden bakan kus sürüsü.


6) Bir bitkinin çiçeklerine, Ningbo, Çin'deki bir parkta çiğ düşüşünün yansıması. 17 Ekim 2017' de çekilmiştir.



7) Endonezya adasındaki Sumatra üzerindeki yanardağ Sinabung`un kül püskürtmesi. Endonezya'daki 130 aktif yanardağından biridir. Güneydoğu Asya adası ulusu, Pasifik Ateşi Çemberi'nin sismik ve volkanik açıdan çok aktif bölgede bulunmaktadır.


8) Bu üç buçuk metre yüksekliğindeki ametist kristali, New York Doğal Tarih Müzesi'nde bulunmaktadır. Kaya boşluğu, bilim adamlarının dediği gibi lila pırıltısı ile gökyüzünü andırıyor. Bu kristal, dünyanın en büyük ametist türlerinden biridir ve boyutu, yetişmiş bir fil kadar, dört tondan daha ağırdır.



Çeviri : İnanç Kaya
Kaynak : http://www.spiegel.de/fotostrecke/wissenschaftsbilder-des-monats-aufbrauchstimmung-fotostrecke-152970-13.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Venüs'te Yaşam İzleri Bulundu

  Venüs'te Yaşam İzleri Bulundu 450 dereceden fazla sıcaklığı bulunan, güneş sisteminin yaşama en düşman gezegeni Venüs`te, nasıl olurda...