1 Kasım 2017 Çarşamba

Uzaydan San Francisco

Haftanın Uydu Görüntüsü


Fotoğrafı çeken Kozmonot ve biyolog Sergei Nikolaevich Ryazansky. Kendisi Temmuz 2017`den beri Uluslararası Uzay İstasyonu ISS`de yaşamakta ve oradan hobi olarak yeryüzünün fotoğraflarını çekip Twitter hesabından yayınlamaktadır. (Takip etmek isteyenler için Twitter hesabı https://twitter.com/SergeyISS )



22 Ekim 2017`de Twitter`dan San Francisco Körfezi`ni mükemmel bir perspektiften fotoğrafladı. San Francisco`da, 860 bin kişiden fazla yaşayan var. Suyun içindeki birçok beyaz çizgi muhtemelen tekneler ve gemiler tarafından geride bırakılmış izler. .


Resmin sol üst kısmında şehrin kuzeydoğu bölgesini görebilirsiniz. Finans bölgesi var. San Francisco ana karasındaki Oakland Körfezi Köprüsü, aynı adı taşıyan şehre gidiyor. Yarımda Yerba Buena Adası var. Hemen yanında, Treasure Island (Hazine Adası)'a katılıyor.


Ada, 1939 yılında deprem molozundan bir dünya sergisi için inşa edildi. Daha sonra çoğunlukla orduyu kullandı. Dünya Fuarı'na uzanan Hazine Adası Müzesi binası, günümüzde adanın ilk günlerinden kalan en son binalar arasında yer alıyor. Bunlar çoğunlukla ofislerdir.


Hazine Adası`nın hemen sağında kahverengi görünen adaya Melek Adası deniliyor. San Francisco ile Anakara arasında ise Alcatraz`ın bilinen ünlü cezaevi adası var. Alcatraz, uluslararası alanda da öncelikle cezaevi adası olarak bilinir, 1934`ten bu yana, Amerika Birleşik Devletleri`nde ki en tanınmış yüksek güvenlikli hapishanelerden biriydi. Al Capone ve Alman casusu Erich Gimpel`in de tutsak olduğu hapishane, birçok azıllı mafya babasını da ağırlamıştı. Hapishaneden dolayı bu kadar ünlü olan ada, elbette turist çekilerek, para kazanılacak ve gelir getirecek bir yer olduğundan hapishane 1963`te kapatıldı. Bugün popüler bir turistik merkezdir.  


Kozmonot Ryazansky aynı zamanda Türkiye`den Van Gölü`nün fotoğrafını da Twitter hesabından yayınlamıştır.

Özgün Çeviri : İnanç Kaya
Kaynak : http://www.spiegel.de/wissenschaft/weltall/inselraten-in-san-francisco-satellitenbild-der-woche-a-1175094.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Venüs'te Yaşam İzleri Bulundu

  Venüs'te Yaşam İzleri Bulundu 450 dereceden fazla sıcaklığı bulunan, güneş sisteminin yaşama en düşman gezegeni Venüs`te, nasıl olurda...