29 Ekim 2017 Pazar

Yeni Bir Balık Türü Keşfedildi,

WWF çevre derneği, yakınlarda keşfedilen hayvan ve bitki türlerinin fotoğraflarını yayımladı. Bunlar son altı yıldır araştırmacıların, doğu Himalaya bölgesinde buldukları türler.

Vampir dişleri, mini şarkıcı,bu balıklar:  Himalayalar'da biyologlari şaşırttı. Ayrıca, WWF raporu, Butan, Kuzeydoğu Hindistan, Kuzey Myanmar, Nepal ve güney Tibet'teki kesifleri özetlemektedir. 133 bitki, 26 balık, 10 amfibi, 39 omurgasız hayvan, bir sürüngen, kuş ve memeliden oluşan bu yeni keşif canlılar,  2009 ve 2014 yılları arasında keşfedilen 211 tür adı altında, listelenmiştir.


Bu listede, havada da nefes alıp verebilen, karada dört güne kadar hayatta kalabilen ve nemli bir zeminde 400 metreye kadar yükselebilen yırtıcı yılan kafalı balıklarda bulunuyor.

Ayrıca, Yağışlı havalarda hapşırılmaya başlanan burun delikleri yukarı bakan, siyah beyaz maymunlar da listede. Yağmurlu günlerde sıkça burun delikleri yukarıda olduğu ve su kaçtığı için, birlikte oturur ve başlarını bacaklarının arasına koyarak burunlarına su girmesini önlerler.

Fotoğrafta gördüğünüz, vampir dişleri olan bu balığa  "Drakula" adı verilmiştir.

WWF tarafından yayınlanan raporda, nüfus artışı, ormansızlaşma, aşırı otlatma, kaçak avcılık, madencilik ve hidroelektrik gelişmelerin canlı yaşam ve birçok türün soylarının tükenmesi tehdidi karşısında uyardı..

Özgün Çeviri : İnanç Kaya
Kaynak ; http://www.spiegel.de/wissenschaft/natur/wwf-neue-tier-und-pflanzenarten-im-himalaya-entdeckt-a-1056376.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Venüs'te Yaşam İzleri Bulundu

  Venüs'te Yaşam İzleri Bulundu 450 dereceden fazla sıcaklığı bulunan, güneş sisteminin yaşama en düşman gezegeni Venüs`te, nasıl olurda...