12 Ekim 2017 Perşembe

Sovyetler Birliği`nin Çılgın Projesi, Ay`da Atom Bombası Patlatmak,

Sovyetler Birliği çok gizli belgelere göre, Ay`a atom bombası gönderilip, patlatılmasını emretti. Moskova'daki Alman Basın Ajansı'dan tarihçi Matthias Uhl, Sovyet liderlerinin 1958'de yaptığı bir toplantıda bunun planlarını yapmak için karar aldığını, söyledi.

Moskova'daki Alman Tarih Enstitüsünde çalışan Uhl, bir süre önce Rus Devlet Arşivlerinde bulunan dosyaları buldu ve şimdi bunları yayınladı.

Bu çılgın projenin amacı ; Soğuk savaşta iktidar ve güç gösterisi yapabilmekti. Sadece gösteri için böyle çılgın bir fikri düşünmeleri bile inanılmaz. Uhl`a göre, Ülkeyi  yöneten, liderlik dairesinin planlarında,  Hiroşima bombasına benzer patlayıcı bir kuvvete sahip bir bombayla, bir roketi  donatmak ve Ay`a göndermek vardı. Bu dahiyane (?) fikir, soğuk savaşta bir güç gösterisi olarak kullanılacak ve Sovyetler Birliği büyük sükse yapacaktı.

Ancak Sovyet bilim adamları, roket atışlarının bombanın patlamasına ve hesaplanamayan sonuçlara yol açabileceği konusunda uyarıda bulundu. Bu nedenle proje birkaç ay sonra terk edildi de hem Ay hemde Dünyamız büyük bir tehlikeden kurtulmuş oldu.

Özgün Çeviri : İnanç Kaya
Kaynak : http://www.krone.at/592726

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Venüs'te Yaşam İzleri Bulundu

  Venüs'te Yaşam İzleri Bulundu 450 dereceden fazla sıcaklığı bulunan, güneş sisteminin yaşama en düşman gezegeni Venüs`te, nasıl olurda...