29 Ekim 2017 Pazar

Papa Uzayı Telefonla Aradı,

İnsanlık tarihinde bir ilke imza atan Katolik Kiliselerinin Başkanı olan Papa Francis, uzayda bulunan astronotlar ile kameralı telefon görüşmesi yaptı.

25 dakika süren bu konuşma, bütün dünyaya Katolik Kilisesinin bilim ve teknolojiye açık olduğunu gösterdi. 26 Ekim 2017 Perşembe günü gerçekleşen bu konuşmada, Papa Francis bir masa ve altın koltuğunda otururken, astronotlar mavi üniformaları ile uzay istasyonunda düzgün bir şekilde dizilmiş, hafifçe havada duruyorlardı.


80 yaşında Arjantinli Papa Francis, konuşmasına “İyi günler ya da iyi aksamlar… Uzaydayken, gün ve akşam olduğunu bilemezsiniz” diyerek başladıktan sonra, can alıcı sorular ile konuşmasına devam etti.

Galileo Galilei`yi sürgüne gönderen, dünyanın etrafında bütün evrenin döndüğü tezinde ısrar eden bir din, 400 yılda çok yol aldı ve bilime katkıda bulunma, gelişmelere ayak uydurma adına son yıllarda etkinliklerde bulunmaya başladı. 2011 yılında Alman Papa da astronotlar ile dünyaya geri dönüşlerinden sonra, yer çekimi ve çevre sorunları üzerine sohbet etmişti.

Genel olarak, Vatikan şimdi de astronomiye açık. Mayıs 2017`de Papalık Devleti olan Vatikan, Big Bang ve Kara Delikler üzerine dünyanın en saygın kozmologları ve fizikçilerinden oluşan bir konferansa ev sahipliği yapmıştı.

Uzay İstasyonu ISS`de şuan üç Amerikalı, iki Rus, bir İtalyan astronot bulunuyor. Komutanları ise Randolph Bresnik. Papa Francis, astronotlara ; “"Nereden geldik ve nereye gideceğiz? İnsan evrenin hangi yerinde var?" sorularını yöneltti. Papa konuşmasının sonunda ise astronotların mesleklerine, uzayda yaptıklarına ve uzay hakkındaki bütün bilgilere değer verdiklerini ifade etti.

Komutan Randolph Bresnik ise, "Tanrı'nın yaratıklarını kendi perspektifinden görmek en büyük zevk. Hiç kimse dünyanın güzelliğini görmemezlikten gelemez, aynı şekilde de evrenin. Buradan dünyaya baktığımızda,  barış ve ılımlılık görüyoruz. Sınır yok, çelişki yok. Biz bilim insanları, dünyadaki varlığımızın ne kadar kırılgan olduğunu, uzaydan çok daha iyi fark ediyoruz." dedi.

Özgün Çeviri : İnanç Kaya
Kaynak :http://www.spiegel.de/wissenschaft/weltall/papst-franziskus-ruft-iss-astronauten-an-a-1174908.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=%5Bsocial%5D&utm_campaign=%5Bwissen%5D#ref=rss

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Venüs'te Yaşam İzleri Bulundu

  Venüs'te Yaşam İzleri Bulundu 450 dereceden fazla sıcaklığı bulunan, güneş sisteminin yaşama en düşman gezegeni Venüs`te, nasıl olurda...