29 Ekim 2017 Pazar

Alkol Kullanma Yabancı Dilde Konuşmaya Yardımcı Olur mu?

Maastricht Üniversitesi'nden Fritz Renner ve ekibi "Psikofarmakoloji Dergisi" nde yer alan röportajlarında, bunun gerçekten yardımcı olduğunu söylüyor. Onlara göre cevap “Evet”.

Bir bardak alkol alan herkes, yabancı dili daha iyi telaffuz edebilir deniliyor. Bunu ispatlamak için yapılan deneyde araştırmacılar, Hollanda`da, hollandacayı daha iki üç ay önce öğrenmiş olan elli kişilik bir alman denek grubunu ikiye ayırarak, bir tarafa sadece su, limon suyu içmesini öteki tarafa ise votka içmesini rica ettiler. %4`lük alkolü kanında barındıranların telaffuzu normalden daha iyi yaptıklarını gördüler. İki Hollandalı ana dillerini konuşanların telaffuzlarını, dil bilgisini, kelime dağarcıklarını ve mantığını değerlendirdiler. Aynı zamanda, konular kendi dil becerilerini de değerlendirdi.
Max Planck Enstitüsü'nden Hans Rutger Bosker ise çok daha kapsamlı araştırma yapılmadan sonucun kesin kabul edilir olmadığını savunuyor. Bilim insanlarının çalışmasının çok heyecan verici olduğunu, sonucundan her ne kadar emin olmazsa da, ancak katılımcıların ve araştırmacıların çok eğlendiklerine emin olduğunu dile getirdi.

Özgün Çeviri ; İnanç Kaya
Kaynak ; http://www.spiegel.de/wissenschaft/mensch/fremdsprachen-hilft-alkohol-bei-der-aussprache-a-1175035.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=%5Bsocial%5D&utm_campaign=%5Bwissen%5D#ref=rss

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Venüs'te Yaşam İzleri Bulundu

  Venüs'te Yaşam İzleri Bulundu 450 dereceden fazla sıcaklığı bulunan, güneş sisteminin yaşama en düşman gezegeni Venüs`te, nasıl olurda...