24 Haziran 2016 Cuma

Mars iniş için hazırlık testlerinde, paraşütün açılması deneyi yine başarısız oldu

Gelecekteki Mars`a iniş için hazırlık provalarında, ABD uzay ajansı NASA yine iniş için paraşüte bağlı olan büyük bir uçan daireyi toprağa indirmeyi denedi. İkinci denemesinde de paraşütte sorun yaşayan Nasa, Mars yolculuğunu gerçekleştirecek kişilerin ve malzemelerin, Mars yüzeyine inişi konusunda ki sorununu çözemedi.
Deneme ilk olarak, başlamak için gerekli hava koşullarının olmamasından, birkaç gün ertelendi. Pazartesi günü nihayet Hawaii ABD eyaletinde bir askeri üstten, dev bir helyum balonu ve uzay gemisi uçuruldu. Sürüş üç saat sürdü, Üç tonluk balona bağlı malzeme taşıyan tabak başarı ile ayrılmış ve Pasifik üzerinde neredeyse 55 kilometre yüksekliğe kadar planlandığı gibi iniş yapmış fakat daha sonra iplerinin birbirine karışması sonucu yere çakılmıştır.
Uzay tarihinin en büyük paraşütünün işlevini iyileştirmek için bu deneme uçuşlarında ki hataları dikkate alan bilim insanları, en kısa zamanda sorunu cözmenin peşinde.
Paraşütün çapı 30 metre. Mars`ın atmosferinin ince olmasından dolayı inişin daha da bir tehlikleli olabileceğini göz ardı etmeyen bilim insanları, paraşütün ilk denemesini geçen yıl yapmıştı. 3. deneme ise 2016 yılının yaz aylarından biri olarak planlanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Venüs'te Yaşam İzleri Bulundu

  Venüs'te Yaşam İzleri Bulundu 450 dereceden fazla sıcaklığı bulunan, güneş sisteminin yaşama en düşman gezegeni Venüs`te, nasıl olurda...