24 Haziran 2016 Cuma

Neden Bilim Önemlidir ?

Çünkü , bilimi anlamak evreni,isleyisini,dogayi ve insani anlamaktir. 

Neden varolduk,nereden geldik,evren muhtesem bir tasarim mi yoksa tesadüfi mi? 

Bunların cevabını araştırmak,sorgulamak bilinçli bir yaşam sürmenin en önemli adımlarıdır. Bilinçli yaşam ise huzur, mutluluk verir.
Günlük hayatımızda kullandığımız her türlü elektrik ve elektronik aletlerden, tıptan, internetten, aşıya kadar herşeyin altındaki imza bilimin attığı imzadir.
Dünya yada ruhani görüşünüz ne olursa olsun, tarafsız bir şekilde gelin birlikte bilim çerçevesinde, ispatlanmış teorileri, bilim insanlarının buluşlarını anlamaya öğrenmeye çalışalım .
Herkesin yaşam sloganı, yeni bilgi ile beslenmek ve ilerlemek olmalidir.
Bu çerçevede ilk konumuz: NEREDEN GELDIK? HEPIMIZ BIRER YILDIZ TOZUYUZ !
DNA mizdaki karbon, dislerimizdeki kalsiyum,kanımızdaki demir,içtiğimiz sudaki oksijen kendi içinde çökmüş bir yıldızdan yapılmıştır . Bu da bizi yıldız tozu yapar. ( carl sagan )
Yıldızlar ilk öldüklerinde geriye toz bırakırlar. Bu yıldız tozu, hidrojen,karbon,oksijen,silikon ve demir gibi elementlerle doludur. Yeni yıldızlar,yıldız sistemlerini, gezegenleri ve elbette bizi oluşturacak hammaddelerdir bunlar. Etrafımızda gördüğümüz her şey bir zamanlar patlayan bir yildizin kızgın çekirdeğinde üretildi.
Yıldızlar bir elementi diğerine dönüşken hem kimyasal hemde genel yapılarını değiştirir, geliştirir . Bildiğimiz gibi bilim evrenin bundan 13,7 milyar yil önce büyük patlama ile oluştuğunu söyler.
Ağır elementler, yıldızların içinde üretilmiş olsa da, hidrojen gibi hafif elementler büyük patlamanin ilk 10 dakikasinda oluşmuştur.
Hâlâ evrendeki hidrojen bolluğu büyük patlamanın güçlü bir kanıtı olarak öne sürülmektedir. Bir yıldız parçası görmek istermisiniz ?
Elinize bakınız , siz yıldız tozunun ete-kemiğe bürünmüş halisiniz....
Hatta
Sağ elinizdeki atomlar ile sol elinizdeki atomlar farklı yıldızlardan gelmiş olabilir.
Yazan : İnanç Kaya

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Venüs'te Yaşam İzleri Bulundu

  Venüs'te Yaşam İzleri Bulundu 450 dereceden fazla sıcaklığı bulunan, güneş sisteminin yaşama en düşman gezegeni Venüs`te, nasıl olurda...