14 Temmuz 2021 Çarşamba

Dünyada Yaklaşık 30 Kişinin Beyninde Çip Var

 Dünyada Yaklaşık 30 Kişinin Beyninde Çip Var


Beyindeki bir çip insanın yok olmasına sebep olabilir mi? 


Dijital uzmanlardan Anders Indset'e göre, "gelecekte insanlık kaybının nedeni bu olabilir." 


İnsan ve makine birleşimi, bir simbiyoz mu? 


Beyinde bir çip ile ilgili ilk denemeler zaten mevcut. Bu bir yandan hastalıklara karşı daha iyi bir mücadele demek öte yandan ise, bize insanlığımızı kaybettirebilecek büyük bir tehlike altında olabiliriz, demektir. 


Bugün kurgunun bilime daha da yakınlaştığı bir zamanda yaşıyoruz. Çünkü gelecek şimdidir. 


Dünyada 30 kişiye şimdiden bir çip yerleştirdi. Bunlardan 28'i , şu anda belirgin bir destek alan fakat oldukça bilinmeyenleri olan Blackrock Neurotech'in teknolojisini kullanıyor .


Son zamanlarda, iki milyarder yatırımcı PayPal kurucularından Peter Thiel ve Christian Angermayer, sessizce NEUROTECH katıldı. Ayrıca 'Neuralink' , Elon Musk 'ın beyin üzerinde çalışmalar yapan prestijli bir projesidir. 


Şimdiye kadar, Neuralink bu tür araştırmalarında bir öncü olmuştu. Örneğin, beyinle simbiyotik olarak çalışması beklenen korteksin dışında yeni bir katman üzerinde çalışmalar. İlk daha önceleri, farelerde, sonra maymunlarda ( YouTube'da hayranlıkla izlenen bir akıl-pong oyunuyla) beynin kontrolünü ele geçirmek gibi olağanüstü başarılar elde edilmişti . Küresel yarış çoktan başladı. Google ve Facebook gibi teknoloji devleri bu yarışa dahil olmak istiyor ve sadece Asyalı meslektaşlarına yetişmek değil, bu alanda lider olmak istiyorlar.


Anders Indset, dünyanın önde gelen iş felsefecilerinden biridir ve uluslararası CEO'lar ve siyasi liderler için güvenilir fikirler sunar. Pratik felsefeye yaklaşımıyla  en çok aranan 'yeni fikir başlatıcılarından' biridir. Norveç'te doğdu , Frankfurt' ta yaşıyor , önde gelen uluslararası işletme okullarında misafir profesör ve Küresel Liderlik ve Teknoloji Enstitüsü'nün kurucu ortağıdır.


Alman teknolojisi öncülüğünde , ilk çipleri zaten yerleştirmiş olan bu şirket, şimdi pazarın lideri rolünü üstlenecek. Sihirli mantarlardan aktif maddelere, psilosibin, ecstasy aktif maddeler MDMA veya ketamin ile insanlığı da "kurtarmak" isteyen Thiel ve Angermayer, kapsamlı bir teknolojik yarışa yön veriyorlar. 


Artık insanlarla ilgili, Kant'çıların "İnsan nedir" sorusu, ister bir madde ister bir teknoloji ile de olsa yanıtlanmalıdır. 


Ancak insan, anlaşılması gereken mutlak ve evrimi bitmiş bir varlık değildir. Kolektifte insanlar hakkında çok fazla bilgi ve veri toplayabiliriz, ancak bireysel olarak insanı anlamada hâlâ yoksunuz. 


Düşünceler nasıl oluşur? Zeka nedir? 


Psikolojik araştırmalara ve eski mistik geleneklere dayalı zihin okuma ve anlama dündü. 


Şimdi de ("seçilmişler" için) BMI / MMI (beyin / zihin-makine arayüzü), BCI (beyin-bilgisayar arayüzü), kullanarak Zihin Okuma. NCI (nöral kontrol arayüzü) veya DNI (doğrudan sinir arayüzü) verileri değerlendirilerek işleyinir. Beyindeki kalıplar tanındığı için, onlara enerjisel dürtüler verilir. Işte asıl hedef de budur. 


Ayrıca bu küçük bir pazar değildir. Beyin arayüzleri pazarının, 2022 yılına kadar iki milyar ABD doları değerinde büyümesi bekleniyor.


Başlangıçta, "Hayatlarımızı daha iyi hale getirmek, Alzheimer ve motor veya duyusal hasar gibi hastalıklarla mücadele etmekle veya patronun bir sonraki Zoom toplantısına odaklanıp odaklanmadığınızı gerçek zamanlı olarak gözlemleyebilmesi gibi " konular ile ilgili bir araştırmayı. 

Ancak, maneviyat düzeyini iyileştirme (örneğin nirvanaya çıkma isteği) veya ulusların olası güvenliği artırma istekleri göz önüne alındığında , bu konuda araştırma yapan tüm şirketlerin ve otorite yapılarının yalnızca 'insanlığın refahını isteme prensibini' ilk sıraya koyup koymayacağı şüphelidir.


Çeviri :İnanç Kaya 

Kaynak : https://m.focus.de/wissen/mensch/denken-aus-der-dose-kostet-uns-chip-im-gehirn-die-menschlichkeit_id_13447563.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Venüs'te Yaşam İzleri Bulundu

  Venüs'te Yaşam İzleri Bulundu 450 dereceden fazla sıcaklığı bulunan, güneş sisteminin yaşama en düşman gezegeni Venüs`te, nasıl olurda...