7 Ekim 2020 Çarşamba

Dünyanın En Korkunç Av Tekniklerinden Biri

Tayland'da yaşayan bir yılan türü, kurbanlarının karınlarından organlarını, hayvan daha canlıyken kopararak yiyor. 


Bir yılan tarafından yavaş yavaş iç organlardan başlayarak tüketilmek, çoğu insan için kabus gibi bir düşüncedir. Tayland'dan bir yılan türü bu korku senaryosunun baş kahramanıdır. Halk arasında kukri yılanı olarak bilinen , Oligodon fasciolatus , kurbağaların göbeğine, düzenli saldırı hamleleri ile yarıklar açıyor ve daha sonra kafasını sokarak, hâlâ yaşayan avının organlarını yemeye başlıyor. 


Tayland'da Loei Rajabhat Üniversitesi'nden iki uzmanla birlikte iki amatör sürüngen araştırmacısı böyle ürkütücü bir teknik hakkında bir rapor yayınladı. Rapora göre, yılanların bu korkunç davranışını 2016 ve 2020 yıllarında toplam dört kez gözlemlediler. 


Kukri yılanı, kurbanlarını keskin, kıvrımlı dişlerinin yardımıyla kesiyor. Bu yılan türü adını eğri bıçaklı geleneksel bir Nepal bıçağı olan khukuriden almıştır. 


Avcıları için, kurbağalar ciddiye alınması gereken rakiplerdir. Duttaphrynus melanostictus kurbağaları, boyun ve sırt bezlerinde pek çok hayvan için zehirli olan ve hayvanın ince bir sis halinde püskürtebileceği süt gibi bir sıvı üretiyor. Kukri yılanı kafasını sokabileceği kadar kurbağanın göbeğini yarması için tek bir ısırık darbesi yeterli değil.


Araştırmacılar dan Bringsøe ve ekibinin bildirdiğine göre, yılan kurbağayı tekrarlayan saldırılarla parçalamak ve aynı zamanda kurbağanın saldığı zehir saldırılarından kaçınmak zorunda. Saatlerce süren kanlı mücadeleden sonra kukri yılanı başını, kurbanının karnında açtığı yarığa ancak sokabiliyor ve iç organlarını yemek için dışarı çekebiliyor. 


Kurbağanın ciğerlerini, midesini ve bağırsaklarını hançer dişleri ile küçük parçalara ayırıp sonra yavaş yavaş yiyerek tüketiyor. Araştırma ekibine göre, yılanlarda bu tür beslenme ilk kez görülüyor ancak bu tekniğin , kargalar tarafından kullanıldığı uzun süredir bilinmektedir. 


Çeviri :İnanç Kaya 

Kaynak : https://www.spektrum.de/news/schlange-frisst-kroeten-von-innen-auf/1779108?utm_term=Autofeed&utm_medium=Social&utm_source=Facebook#Echobox=1601966203

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Venüs'te Yaşam İzleri Bulundu

  Venüs'te Yaşam İzleri Bulundu 450 dereceden fazla sıcaklığı bulunan, güneş sisteminin yaşama en düşman gezegeni Venüs`te, nasıl olurda...