İyi uyumamış olsanız bile, beyninizi bunun tersini kendinize tekrarlayarak ikna edebilirsiniz. Kulağa garip geliyor, ancak sözlerinize % 100 güveniyorsanız işe yarayabilir.
Zeki insanlar, davranışlarını zeki olduğunu göstermeye odaklamaz ve ne kadar zeki olduklarını söyleme ihtiyacı hissetmezler.
Genellikle başkalarının bize gerçekte olduğundan çok daha fazla ilgi gösterdiğine inanırız. Bu durum “spot ışığı efekti” olarak da bilinir.
Bir araştırmaya göre, 7 yıl sonra arkadaşlarınızın ortalama% 48'ini kaybedersiniz. Genellikle kayıp arkadaşların yerini yeni arkadaşlar alır, böylece arkadaş sayısı aynı kalır.
Korku, en yaygın kullanılan manipülasyon aracıdır.
Alışılmadık isimleri olan çocukların zihinsel sağlık sorunları geliştirme olasılığı daha yüksektir.
Herkes muhtemelen "Geçmişte her şey daha iyiydi" ifadesini biliyordur. Yine de , sık sık bu sözde nostalji tuzağına düşüyoruz. Çünkü; O zamanlar yaşadığımız endişeleri bırakıp sadece olumlu deneyimlerimizi hatırlıyoruz. Beyin çoğunlukla iyi anları kurtarır ve kötü anları bastırır.
Zaten olmuş olan ve artık değiştiremeyeceğimiz şeyler yüzünden üzülmek çoğu durumda bizi mutsuz eder. Bu nedenle çoğunlukla geçmişte değil, daha çok burada ve şimdiyi yaşamalıyız.
Boyumuzu kavrama, sakinleştirici hareketlerden biridir. Bunu genellikle stresli zamanlarda yaparız. Birisinin stresli olup olmadığını bu şekilde anlayabiliriz.
Çocukken (3-4 yaş aralığında ) zaten çoğunluk fikrini zaten temsil etmeye başladık, demektir. Çünkü doğuştan ne iş yapması gerektiğini bilmeyen tek organ olan beyin, çevreyi aynalama yoluyla öğrenir.
"Daha az eğitimli insanlar özellikle klişeleştirmede iyidir. Oysa entelektüeller, önyargısız düşünür ve az eğitimlilerden çok daha farklıdır." İşte bu görüş tamamen yanlıştır! Çünkü; Basmakalıp düşünme, diğer şeylerin yanı sıra deneyimimize, kültürel gözlüklerimize ve yaşımıza bağlıdır. Dolayısıyla bu durum sadece zekaya ve eğitime bağlı, asla değildir.
Çeviri: İnanç Kaya
Kaynak: Menschlichepsyche
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder