24 Ocak 2019 Perşembe

İlgi Çekici Araştırmalar


Insanın, vücudunu zebra çizgileri ile boyamasının büyük bir avantajının, optik uyarılara cevap veren böcek türlerine çekici gelmemesi ve böylelikle çoğu böcek tarafından ısırılma riskini en aza indirildiği tespit edildi. Avusturalya`da Aborjinler, Meksika`da Chichimec yerlilerinin sadece süs için ciltlerini bu şekilde boyamadıklarını öğrenmek, başta çalışma sahibi Macar ve İsveçli bilim insanları olmak üzere, kamuoyunu şaşırttı.
İnsan porterisine bakarak, kalıtsal hastalıkları tespit eden bir yapay zeka robot geliştirildi. Deep gestalt adı verilen programa sahip olan yazılım, 200 kalıtsal hastalığı algılayabiliyor. Örneğin ; Cornelia de Lange sendromu cok nadirdir ve yaklaşık 45 bin kişiden sadece bir kişi de görülür. Hastalık zihinsel gerilikle ilişkilidir. Sendrom dışarıdan da fark edilir. Bu hastalıktan muzdarip olanların kıvrılmış kaşlara, öne bakan burun deliklerine ve yassı büyük burna sahip oldukları, çenelerinin ise küçük olduğu biliniyor. Bu yapay zeka robot, özellikle çocukların portre fotoğrafına dayanarak kalıtsal hastalıkları güvenilir bir şekilde tespit ederek, tedavi etme de büyük bir umut olarak görülüyor.
Erkeklerde cinsel gücü artırıcı besinler ;
1) Biber ve baharatların içinde bulunan Caspacin, erkeklerin cinsel gücünü artırmada birinci sırada yer alıyor. Araştırmalar, doğal yollardan testosteron seviyesi yüksek erkeklerin baharatlar ve biber yoluyla düzenli bir şekilde caspacin aldıklarını dile getirdiler. Biber, sadece testosteron üretimini artırmakla kalmaz, aynı zamanda kan dolaşımını uyarır.
2) Orgazm sonrası rahatlama etkisi için prolaktin içeren iffet ağacı, vücut zevkini ve tatminini artırır.
3) Zayıf bir cinsel dürtü genellikle şeker ile alakalıdır. Örneğin, beyaz şeker yenildikten iki saat sonra testosteron seviyesini düşürür. İçinde şeker ihtiva eden yiyecekler de gün boyu testosteron seviyesini yüzde 25 düşürür. Romantik bir akşam geçirmek istiyorsanız şekerden uzak durunuz.
4) Nar`ın, Yunanlılar tarafından bereket ve sevginin sembolü olarak görülmesi tesadüf değil. Düzenli yenildiği takdirde sadece iki hafta sonra tesosteron seviyenizin ne kadar arttığııi fark edeceksiniz.

Çeviri: İnanç Kaya
Kaynak ; http://www.spiegel.de/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Venüs'te Yaşam İzleri Bulundu

  Venüs'te Yaşam İzleri Bulundu 450 dereceden fazla sıcaklığı bulunan, güneş sisteminin yaşama en düşman gezegeni Venüs`te, nasıl olurda...