28 Temmuz 2018 Cumartesi

Gelecekte, Dünyayı değiştirecek 10 teknoloji


Bölüm 1

1) Otonom sürüş 

tekerlekler insan olmadan hareket edecek.
Geleceğin arabasında direksiyon ve gaz pedalı yok. Arabayi trafikte yönlendirmemize gerek yok, bu akıllı bir bilgisayar sistemi tarafından gerçekleştirilecek. Otonom araçların yollara hakim olması sadece zaman meselesidir. Hemen hemen tüm otomotiv şirketleri zaten bunları geliştiriyor. Otomobiller birbirleriyle iletişim kurabilecek, trafiği optimize edecek. Egzoz dumanı, kaza ve daha az hava kirliliği olacaktır. Otobüsler de Tramvaylar ve trenler bağımsız olarak kontrol edilebilecek. Gelecekte, sadece birkaç kişi kendi sürücü ehliyetine sahip olacak. Kendi başına bir araba kullanmak, sadece belirlenmiş rotalarda izin verilen bir hobiye dönüşecek.

2) Blockchain 
Güvenli Elektronik Ticaret

Hassas verilerin tamamen güvenli olduğu bir internet - yakın zamana kadar, sadece bir umuttu. Bu umut, Blockchain ile bir gerçeklik haline gelecek.Büyük çoğunlugumuz bu terimi sadece Bitcoin ve Ethereum gibi kripto para birimleriyle bağlantılı olarak bilir. Bununla birlikte Blockchain, verilerin genel olarak yönetilmesini ve siber saldırılardan korunmasını sağlayan bir teknolojiyi demektir.

Bu, onun çalışma prensibinden kaynaklanır: "blok" olarak adlandırılan her biri, kriptografi kullanılarak genişletilebilen ve birleştirilebilen kayıtların bir listeyi bünyesinde barındırma özelliğinden dolayı kusursuzdur.. Bloklar, sirasiyla ilgili bir önceki bloğun, bir zaman damgası ve işlem verileri hakkında bilgi içerir. Bir blok sonradan değiştirilirse, sonraki tüm bloklar da değişecektir. Herhangi bir müdahale çok görünür ve anlaşılabilir. Bu teknoloji dijital para birimleri içinde yapılıyor. 

Her türlü elektronik bilgi alışverişinde ve kaydedilmesinde de, insanoğlu rahatça kullanılabilecek. Sağlık verilerini, seçim oylarını, eğitim sertifikalarını veya vergi ile ilgili verileri üzerinde hiçbir oynamaya izin vermeden kayıt altına alabilecek. Buna ek olarak, yöntem çok güvenilirdir: Katılımcı sunucular merkezi olmayan bir ağla bağlantılı değildir. Bir hata oluşursa, katılan her sunucunun veri kopyası vardır. Bu, ekonomiyi önemli ölçüde değiştirebilir çünkü elektronik ticaret gerçekten güvenli olacaktır. Blockchain, verileri gerçek zamanlı olarak depolar, böylece büyük miktardaki güncel bilgiler hızlı bir şekilde değiştirilebilecek.
3) Genom Düzenleme 

Ölçü ve Siparişle İnsan Yapma

Bir kişinin doğumdan önceki görünümünü ve zekasını tanımlamak, siparişe göre ayarlamak, geleceğin korkunç bir vizyonu gibi görünür olabilir ama. gerçek şu ki, artık bunun gerçekleşmesine, o kadar uzak değiliz. Genetik mühendisliğinin gelişimi, CRISPR / Cas9 gen makasının icadı ile gerçekten çok başarılı olmuştur. Bununla birlikte, genetik malzeme nispeten kolay ve hassas bir şekilde manipüle edilebiliyor. Bu, tıbbi genetik mühendisliği tarafından planlandığı gibi DNA'nın hasarlı bölümlerini çıkarmak ve değiştirmek için kullanılsa da.. genetik malzemeyi spesifik olarak değiştirmek ve örneğin canlı varlığın gelişim sürecine müdahale etmek için gen makası da kullanılabilecek.

Şimdiden, hayvanların kök hücrelerinde, bu, birçok laboratuvarda dünya çapında uygulanmaktadır. Gelecekte, bu teknolojinin radikal fırsatlara yol açması çok olasıdır.. Bir yandan, hastalıklar daha iyi tedavi edilebilecek, insanların fiziği ve zekayı optimize edilecek, aynı zamanda yaşlanma sürecine de karşı konulabilecek.. Bir noktada insanlar kesinlikle teknolojinin potansiyelini sonuna kadar kullanacaklar. Genetiği değiştirilmiş organizmalar - insanlar dahil - muhtemelen gelecekte gündelik hayatın sıradan bir parçası olacaktır.

1 yorum:

  1. Invest in Ethereum on eToro the World’s Top Social Trading Network!

    Join millions who have already discovered easier methods for investing in Ethereum.

    Learn from profitable eToro traders or copy their positions automatically

    YanıtlaSil

Venüs'te Yaşam İzleri Bulundu

  Venüs'te Yaşam İzleri Bulundu 450 dereceden fazla sıcaklığı bulunan, güneş sisteminin yaşama en düşman gezegeni Venüs`te, nasıl olurda...