4 Kasım 2017 Cumartesi

Cassini Uzay Aracının Bize Bıraktığı Muhteşem Bir Hatıra



Yüzükleriyle birlikte Satürn'ün muhteşem bir görüntüsü Cassini`den bize hediye kaldı. Yakından bakarsanız, sağdaki F-ring'in hemen dışındaki küçük ay Pandora'yı görebilirsiniz. Küçük irregüler (sıra dışı) biçimli Trabant'ın çapı sadece 81 kilometredir. Daha iyi görebilmemiz için, parlaklığı 2 kat artırıldı. Böylece burada görme daha kolaylaştırıldı.



Bu fotoğraf kayıdı, 12 Ağustos 2017'de Cassini tarafından yapıldı. Uzay aracı bu fotoğraf çekimi esnasında, Pandora'ya 1,1 milyon kilometre, Satürn'den 935,000 kilometreye kadar yaklaştı.

Bildiğiniz gibi, Cassini Ekim 1997'de piyasaya sürülmüştü. Satürn sistemini 2004 ortasından beri keşfediyordu. Probu (Koordinat ölçüm cihazı)`unun 12 aleti ile donatılmış bu uzay aracının. başlangıçta misyonu, 2008 yılına kadar sürecek şekilde düşünülmüştü. Ancak daha sonra görevi, Eylül 2010'a ve son olarak bu yıla kadar uzatıldı. Görev, 15 Eylül'de, Satürn atmosferine, atmosferi incelemek için kasıtlı bir şekilde bırakılması ve atmosferde yanması sonucunda, sona erdi. Daha önce, prob ile donatılmış Cassini, halka sisteminin iç kenarı ile bulut yüzeyinin arasındaki görüntüde görülen aralıktan 22 kez daha geçmişti.

Özgün Çeviri : İnanç Kaya
Fotograf : NASA / JPL-Caltech / Uzay Bilimleri Enstitüsü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Venüs'te Yaşam İzleri Bulundu

  Venüs'te Yaşam İzleri Bulundu 450 dereceden fazla sıcaklığı bulunan, güneş sisteminin yaşama en düşman gezegeni Venüs`te, nasıl olurda...