26 Nisan 2017 Çarşamba

Bilgisayar Oyunu Tetris, Bilim kurgu Filmi Olarak Sinemalara Geliyor,

Tetris, tüm zamanların en çok oynanan oyunları arasında altıncı olarak tarihe geçmiş, 1990`li yılların en popüler oyunudur.


Tetris 1984 yılında Rus programcı Alexey Paschitnow tarafından geliştirililmiş ve bir bulmaca üzerine biçimlendirilmiştir. Oyuncular bir desende dikdörtgen taşların birbirine uygun form alarak aşağıda duvar oluşturması üzerine tasarlanmıştır. On yıllar boyunca da, bu oyun akıllı telefonlar içinde uyarlanmıştır.


Bu efsane oyun şimdi 80 milyon dolar bütçeli bir bilim kurgu filmi olarak beyaz perde de karşımıza çıkacak. Bu film projesi Çin`e ait. Film Pekin`de çekilecek. Yapımcısı Larry Kasanoff.


Kasanoff Çinli yatırımcı Bruno Wu ile birlikte “Threshold Global” adli film yapım şirketini kurdu. Yönetmenin, Mortal Kombat bilgisayar oyununu film olarak yapmasından tecrübe sahibi olduğu ve rekor bütçeli Tetris filmden gişe rekorları beklendiğini dile getirildi.

Çeviri : İnanç Kaya




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Venüs'te Yaşam İzleri Bulundu

  Venüs'te Yaşam İzleri Bulundu 450 dereceden fazla sıcaklığı bulunan, güneş sisteminin yaşama en düşman gezegeni Venüs`te, nasıl olurda...