24 Haziran 2016 Cuma

UNUTULMAZ ÖNGÖRÜSÜZLÜK ÖRNEKLERİ

1) Artık yeni hiçbir şey yok . İcat edilebilecek her şey icat edildi. (Charles Duell - Amerikan Patent Dairesi Başkanı, 1899 )
2) Telefon ,Çok güzel bir buluşa benziyor ama Tanrı aşkına bunu kim, niye kullanmak istesin ki?”(Rutherford B. Hayes - ABD Başkanı. 1876)
3) Çevreciler boşuna endişeleniyorlar. Bir nükleer enerji istasyonunun bir yıllık atığını, masanızın çekmecesinde bile saklayabilirsiniz.(Ronald Reagan - 1980. ABD eski başkanı )
4) Taşıt olarak otomobilin değil ,mücadeleden atın galip çıkacağına inanıyorum. Otomobil sadece gelip geçici bir heves olacaktır. (Alman İmparatoru II. Wilhelm 1905)
5) İnsanların büyük bir çoğunluğu için sigara içmek son derece yararlı ve sağlık açısından faydalı bir şeydir. (Doktor Ian G.Macdonald - 18 Kasım 1963. Los Angeles’li uzman cerrah )
6) İnsanların evlerinde bilgisayar bulunması da ne demek. Bence hiç kimsenin evine bilgisayar sokmak için herhangi bir geçerli nedeni olamaz.(DEC şirketi baskanı Ken Olson’un 1977’deki bir açıklamasından)
7) Bilinen cisimlerin hiçbir kombinasyonu, bilinen makinaların hiçbir formu, bilinen kuvvetlerin hiçbir türevi, bir araya getirilerek insanı hava içerisinde uzun mesafelerde pratik olarak uçurabilecek bir makina oluşturamayacaktır. (1800'lerin sonu, ABD Deniz Kuvvetleri Gözlemevi başkanı, astronom Simon Newcomb)
8) Ay'a ulaşmayla ilgili fanteziler kurmaya gerek yok, çünkü Dünya'nın çekim kuvvetini aşmanın bir yolu bulunmuyor.(1932, Chicago Üniversitesi astronomu Dr. Forest Ray Moulton)
9) Karın, göğüs ve beyin, bilge ve insancıl hiçbir cerrahın ulaşamayacağı şekilde, sonsuza kadar kapalı kalacaktır. (1873, ameliyatlarla ilgili olarak, Kraliçe Victoria'nın cerrahı Sir John Eric Ericson)
Derleyen: İnanç Kaya

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Venüs'te Yaşam İzleri Bulundu

  Venüs'te Yaşam İzleri Bulundu 450 dereceden fazla sıcaklığı bulunan, güneş sisteminin yaşama en düşman gezegeni Venüs`te, nasıl olurda...