30 Mayıs 2016 Pazartesi

Medeniyetimizin tehdit ettiği , gezegenimizin en son ilkel kabilesi yok olma tehdidi ile karşı karşıya

Peru'nun Amazon ormanlarında dış dünyadan izole bu kabilenin adı mashco-piro. Bu yerli kabilenin yasam tarzı ve hayatta kalma mücadelesi , medeniyetimiz tarafından tehdit altında.

Onlarca turistin yatları ile kıyıya gidip rahatsiz etmelerini ve iletişim kurmalarını önlemek amaci ile Peru Hükümeti yasak koydu ise de yine de uyuşturucu kaçakçılarının ve maden arayanların gizlice bölgeye girmesi sonucu kabile üyeleri arasında ölüm oranı yükselmeye başladı.

Medeniyetten giden insanlar, gezegenimizin son ilkel kabilesine, onların bağışiklık sistemlerinin tanımadığı sadece medeni insanların bağışıklık sistemlerinin mücadele edebildiği grip, difteri gibi hastalıkları bulaştırıyor olması ölümlerin en büyük sebebi.

İspanya Hükümeti, sayıları sadece 200 kişi kalan bu kabileye yardım edebilmek için bölgeye bilim insanlarını gönderdi. Amaç kabileyi daha iyi taniyabilmek ve yok olmalarını önleyebilmek.
Medeni Insanların yok etmeye çalıştıkları bu, kendi halinde mutlu kabileyi umarım bilim kurtarabilir.

Kaynak : http://www.spiegel.de/…/peru-isoliert-lebende-indios-bedroh
Ceviri : Inanc Kaya Kizilkaya

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Venüs'te Yaşam İzleri Bulundu

  Venüs'te Yaşam İzleri Bulundu 450 dereceden fazla sıcaklığı bulunan, güneş sisteminin yaşama en düşman gezegeni Venüs`te, nasıl olurda...