31 Mart 2017 Cuma

Ölümden kimler daha çok korkuyor, dindarlar mı ateistler mi?

Bu sorunun cevabını Coventry Üniversite'sinden Jonathan Jong ve meslektaşları merak ediyor. 1961-2014 yılları arasında çeşitli yaşlarda ki, dünya genelinde toplamda 26 bin kişiyi kapsayan bir araştırma yapıyor.

Çıkan sonuçlar sürpriz taşımıyor. Şöyle ki :
...
Ölümden sonra yaşamın olduğuna inanan dinlere mensup ve dinlerine çok bağlı olanların ölüm korkusu çok daha az. Bir dine mensup olup, çok da dinsel aktiviteler ile meşgul olmayanlar da ise ölüm korkusu çok fazla.

Ateistlerden ise bilinçli olanlar, yaşam döngüsünü ve doğanın işleyişini iyi analiz edenler, ödülsüz de olsa ölümden sonra hayatın olmadığına inansalar bile, bunu kabullenmiş ve korkmuyorlar.
Yine aynı şekilde , sadece dinlere karşı tepki ile ateist olup, çok fazla bilgiye ve bilince sahip olmayanlar da ölümden korkuyor.

Bu araştırma sonucunda dinine fazlaca bağlı olmayan dindarların, ateizmi fazlaca bilmeyen ateistlerin ölüm korkusu arasında ki fark :

 Yarı dindarlar %18 farkla önde gözüküyor.
Kısacası, ister bir dine inanın, ister ateist olun, yaşam felsefenizde bilgi boşluğu varsa, o boşluğu her zaman korkularınız dolduruyor.

Çeviri : İnanç Kaya

 Kaynak: http://dlvr.it/NlZpp5
Devamını Gör

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Venüs'te Yaşam İzleri Bulundu

  Venüs'te Yaşam İzleri Bulundu 450 dereceden fazla sıcaklığı bulunan, güneş sisteminin yaşama en düşman gezegeni Venüs`te, nasıl olurda...