29 Mayıs 2016 Pazar

DİL ÖGRENMENİN YAŞI VARDIR !


Uzmanlar “Yabancı dil eğitiminde en kazançlı dönem 2-7 yaş arası. Bu süreçte çocuklar dil öğrenme gelişimlerini tamamlar ve sembollerle düşünmeye başlar” diyor.

Bu konuda yapılmış onlarca araştırmanın özeti şu şekilde ; 9 yaşına kadar başka bir ülkeye yerleşmiş çocukların, o ülkenin dilini ögrenmesi ve aksanı ile konuşması çok kolay ve olasılığı çok yüksektir. 9 yaşından sonra ise dil ögrenmek mümkün olsa da aksan ile konuşmak zorlaşıyor. Başarma olasılığı yaş ilerledikçe düşüyor. Onun için 2 yaşından itibaren çocuklarınıza en azından günde bir saat dünyada geçerli olan ve eğitimde faydası olacağına inandığınız bir dilde çizgi film seyrettiriniz. Mutlaka faydasını görecek ve daha kolay öğrenecektir.
 
Öğrenme kapasitesinin en yüksek olduğu dönem küçük yaşlar. Çocukların yabancı dil öğrenmesi üzerine yapılan bilimsel çalışmalar dil öğrenimine başlama yaşının 3-4 olduğunu gösteriyor. Bu süreç doğal bir biçimde gerçekleşiyor. Bebekler yaşamlarının ilk aylarında dünyadaki tüm dilleri oluşturan 200 sesi algılama kapasitesine sahip.

Zaman içinde bu yeteneklerini yitirerek anne-baba veya bakıcılarından duydukları sesleri ve kelimeleri kullanarak da ilk anlamlı sözcük ve cümleleri kurmaya başlar ve konuşmayı öğrenirler. 24-30 aylık bebekler anadilinde dilbilgisi açısından basit anlamlı cümleleri kurup iletişime geçerler.

Çocuklar esnek beyin yapıları nedeniyle 5 yaşına kadar öğrendikleri dili daha hızlı ve ana dil telaffuzuna yakın konuşacak şekilde öğrenirler. Bilgileri uzun süre zihinlerinde tutarlar.
Böylelikle de çocuğunuzun eğitimine ve beyin gelişimine çok büyük bir katkıda bulunmuş olursunuz.

  yazan: Inanc kaya kizilkaya

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Venüs'te Yaşam İzleri Bulundu

  Venüs'te Yaşam İzleri Bulundu 450 dereceden fazla sıcaklığı bulunan, güneş sisteminin yaşama en düşman gezegeni Venüs`te, nasıl olurda...