25 Şubat 2017 Cumartesi

Çin, hiçbir ülkenin şimdiye kadar başaramadığı projeye başladı.

2020 yılında, Ay’ın karanlık yüzüne bir uzay aracı indirecek. Peki Amerika, Rusya niçin başaramadı? Denendi fakat oradan dünyaya iletişim kesiliyor ve yumuşak iniş yapılması çok zor bir bölge.
Oraya indirilecek uzay aracının önemi ise; uzayda, uzak bölgelere bakış, ayın karanlık yüzeyinde çok daha net ve mükemmel olması. O bölge bize ayın ve dünyanın oluşumu hakkında birçok delil barındırıyor. İşini tamamla...yıp evine dönebilirse, uzay aracı, iki kilo da ay toprağı yanında getirecek. 
 
Peki Çin bunu nasıl başarıyor? 5 çeşit kalitede mal üreterek, çok iyiden tutun vasata kadar bütün tüketim pazarını elinde tutarak. Üretimi ve teknolojisi iyi olmayan ülkeler ise yol bile yapsa Çin, Japonya, Almanya gibi üretim ve teknolojide gelişmiş ülkelerin kapısını çalıp, gel bize yol, köprü yap diyerek, olması gereken maliyetten çok daha fazlasını devlet kasasını boşaltarak yaptırıyor. Üretim hareket demektir. Hareket ise çok daha güzel ve yeni fikirler doğurur, iş alanlarını genişletir, ekonomik refah ve huzur getirir.

Bu proje ile büyük bir saygınlık kazanan Çin'i kutluyoruz.

Özgün Çeviri :İnanç Kaya

 (Spiegel wissen)
Devamını Gör

Venüs'te Yaşam İzleri Bulundu

  Venüs'te Yaşam İzleri Bulundu 450 dereceden fazla sıcaklığı bulunan, güneş sisteminin yaşama en düşman gezegeni Venüs`te, nasıl olurda...